Nieuws

Even voorstellen… Caroline van Vliet

Vandaag in onze voorstelronde van het organisatiecomité van de Historicidagen 2019: Caroline van Vliet!

Vertel kort iets over jezelf en wat je historische achtergrond/specialisatie/expertise is.

Mijn naam is Caroline van Vliet en ik ben werkzaam op het secretariaat van het KNHG. Ik heb geen geschiedenis gestudeerd, maar met een knipoog zou je kunnen zeggen dat mijn historische achtergrond is dat ik al jarenlang (sinds 1991) bij het KNHG werk.

Waarom ben je lid van het organisatiecomité van de Historicidagen 2019 en wat is jouw taak?

Vanwege mijn functie van het KNHG ben ik lid van het organisatiecomité. Mijn rol is met name een logistieke en administratieve. Ik houd de deelnemersregistraties bij, check de betalingen en beantwoord allerlei vragen van praktische aard. Ook kunnen deelnemers bij mij terecht met vragen over lunches en het diner. Speciaal voor KNHG-leden wordt op donderdag 22 augustus van 12.00-14.00 uur een gratis ledenlunch georganiseerd. KNHG-leden kunnen zich daarvoor bij mij aanmelden via info@knhg.nl.

Wat trekt je aan in het thema van de Historicidagen: Inclusieve Geschiedenis?

Inclusieve geschiedenis past helemaal bij het doel van de Historicidagen: historici uit alle geledingen bij elkaar brengen.

Welke van de vijf redenen die genoemd worden op de website om naar de Historicidagen te komen spreekt jou het meest aan en waarom?

Dat vind ik een lastige vraag, want ik ben geen historicus en ga niet vanuit beroepsmatig perspectief naar de Historicidagen. Als lid van het organisatiecomité is mijn streven dat alle deelnemers hele leuke en inspirerende Historicidagen beleven en dat ze allen met iets van alle vijf de aspecten als bagage terugkeren naar huis.

Op het congres worden verschillende sessies, controversen en pitches georganiseerd: naar welke van deze bijeenkomsten kijk je in het bijzonder uit en waarom?

Ik zal zeker programmaonderdelen gaan bezoeken, maar welke dat zijn is een beetje afhankelijk van de logistieke situatie van dat moment. In ieder geval hoop ik de keynotes en het slotdebat bij te wonen.