Nieuws

Even voorstellen… Renna Elfrink

Vandaag in onze voorstelronde van het organisatiecomité van de Historicidagen 2019: Renna Elfrink!

Vertel kort iets over jezelf en wat je historische achtergrond/specialisatie/expertise is.

Mijn naam is Renna en ik werk bij het KNHG als communicatiemedewerker. In september 2018 ben ik afgestudeerd in Geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na de zomer ga ik beginnen aan mijn master Holocaust and Genocide Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Waarom ben je lid van het organisatiecomité van de Historicidagen 2019 en wat is jouw taak?

Na mijn studie ben ik opzoek gegaan naar een functie waarbij ik mijn sociale vaardigheden kon combineren met mijn passie voor geschiedenis. Met de functie communicatiemedewerker voor de Historicidagen heb ik de perfecte combinatie gevonden.

Wat trekt je aan in het thema van de Historicidagen: Inclusieve Geschiedenis?

Tijdens mijn studie heb ik de minor Gender and Diversity met veel enthousiasme gevolgd. Deze minor heeft mij op een andere manier naar de geschiedenis laten kijken. De geschiedenis waar wij nu bekend mee zijn wordt vaak gedomineerd door mannelijke heldenverhalen. Ik denk dat het belangrijk is dat andere groepen net zozeer een stem krijgen, maar hoe doe je dat precies? Gedurende de Historicidagen hoop ik daar antwoord op te krijgen.

Welke van de vijf redenen die genoemd worden op de website om naar de Historicidagen te komen spreekt jou het meest aan en waarom?

Van de vijf spreekt ‘leren’ mij het meest aan. Met al deze interessante sprekers kan het niet anders dan dat ik een inspirerend weekend ga beleven dat enorm leerzaam zal zijn.

Op het congres worden verschillende sessies, controversen en pitches georganiseerd: naar welke van deze bijeenkomsten kijk je in het bijzonder uit en waarom?

De sessie Een inclusiever verhaal van het tijdperk der wereldoorlogen lijkt mij enorm interessant. Het ligt in het verlengde van mijn studie en is een mooi begin voor de master die ik ga volgen.