Uncategorized

Vacature – Juniormedewerker Communicatie en Administratie Historicidagen 2022

Ben jij een enthousiaste aanpakker, stressbestendig en heb je een afgeronde (BA- of MA-) opleiding geschiedenis? Wil jij relevante werkervaring opdoen en je netwerk vergroten door mee te werken aan de organisatie van een van de grootste meerdaagse historische evenementen van Nederland? Lees dan verder!

Functieomschrijving

Ter ondersteuning van het bureau bij de organisatie van de Historicidagen 2022, zoekt het KNHG per 1 maart 2022 voor de periode van zeven maanden een

Juniormedewerker Communicatie & Administratie

(0,42 fte – 16 uur p.w.)

De Historicidagen 2022 worden van 25 tot en met 27 augustus 2022 georganiseerd door het KNHG in samenwerking met de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Drie dagen vol met inspirerende lezingen, debatten en workshops, waar iedereen die betrokken is bij het historische werkveld welkom is. Het thema van de Historicidagen 2022 is Grenzeloze geschiedenis. In deze editie van de Historicidagen stellen we de vraag of grenzen noodzakelijk zijn voor het vak geschiedenis.

Functieomschrijving

Als juniormedewerker Communicatie & Administratie draag je bij aan de organisatie en help je mee de derde editie van de Historicidagen tot een succes te maken. Je maakt deel uit van het KNHG-team en werkt nauw samen met collega’s van de Erasmus Universiteit. De werkzaamheden bestaan uit praktische ondersteuning van de medewerkers Communicatie en Ledenadministratie van het KNHG bij de organisatie van de Historicidagen 2022.

Als juniormedewerker Communicatie & Administratie:

 • voer je onderdelen van het communicatieplan uit, waaronder het sociale mediaplan;
 • ben je medeverantwoordelijk voor het onderhoud van de website www.historicidagen.nl;
 • organiseer je de informatiemarkt en regel je de merchandise;
 • ondersteun je de administratieve afhandeling van de registratie van deelnemers, sprekers en gasten tijdens de Historicidagen;
 • verleen je organisatorische ondersteuning ter voorbereiding van en tijdens de Historicidagen zelf.

Functie-eisen

 • een afgeronde opleiding Geschiedenis (BA/MA) aan een van de Nederlandse universiteiten. Kandidaten die de stad Rotterdam en de Erasmus Universiteit kennen, hebben een pre.
 • goede contactuele eigenschappen met een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • een enthousiaste aanpakker;
 • stressbestendig en niet bang voor deadlines;
 • zeven maanden beschikbaar voor 16 uur per week vanaf 1 maart 2022.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring maximaal € 2.836,- (schaal 7, trede 5 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek.

De KNAW biedt verder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Verder bieden wij:

 • een interessante en praktische werkervaringsplaats voor een starter op de arbeidsmarkt;
 • een dienstverband voor 16 uur per week gedurende zeven maanden (van 1 maart tot en met 30 september 2022);
 • toegang tot de beroepsvereniging van professionele historici in Nederland en het (inter)nationale netwerk van de vereniging;
 • werken in een klein, maar hecht en dynamisch team.

De standplaats van deze functie is Amsterdam, maar het zal voorkomen dat er werkzaamheden in Rotterdam worden verricht.

Over het KNHG

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland. Het KNHG verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levenden lijve op congressen, ‘in druk’ en online via BMGN – Low Countries Historical Review en www.historici.nl die gratis toegankelijk zijn voor alle historici. Dat kunnen studenten zijn, onderzoekers, docenten, archivarissen, museummedewerkers en andere historici. Het KNHG werkt nauw samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW). Het KNHG-bureau is gevestigd in Amsterdam en maakt deel uit van het Humanities Cluster.

Additionele informatie

Informatie is verkrijgbaar bij drs. A.G. (Antia) Wiersma, directeur KNHG, per e-mail antia.wiersma@huygens.knaw.nl.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.