Nieuws

Stagevacature PR & Communicatie Historicidagen

Van 22 tot en met 24 augustus 2024 organiseert het KNHG (de beroepsvereniging voor Nederlandse Historici) in samenwerking met de Universiteit  Maastricht de Historicidagen 2024. Hét congres voor en door historici in Nederland. Het worden drie dagen vol met inspirerende lezingen, debatten en workshops waar iedereen betrokken bij het historische werkveld, welkom is. Wil jij ervaring opdoen bij het organiseren van een landelijk congres? Dan is deze stage iets voor jou!

Over de Historicidagen
Het thema van de Historicidagen 2024 is Ongedisciplineerde Geschiedenis. Meer nog dan interdisciplinair of transdisciplinair heeft het woord ongedisciplineerd ook een rebelse inslag. Het suggereert breken met conventies, out-of-the-box denken en weerbarstige praktijken. Het appelleert aan het idee om geschiedenis anders te doen. Voor sommigen kan het woord een activistische connotatie hebben die resoneert met zinvolle gesprekken over onderzoeksethiek en vormen van onrecht. Voor anderen kan het betekenen dat ze beter, meer inclusief zijn of gewoon leuker onderzoek doen. Zie www.historicidagen.nl.

Het Historicidagen communicatieteam zoekt van 15 april tot 1 september een:

Stagiair(e) Historicidagen

Functieomschrijving

Voor de organisatie en de promotie van de Historicidagen is het KNHG per 15 april 2024 op zoek naar studenten geschiedenis/communicatie voor de periode tot en met augustus 2024. Als stagiair(e) historicidagen draag je bij aan het succes van dit tweejaarlijks evenement voor alle historici in Nederland. Je maakt onderdeel uit van het Historicidagen communicatieteam dat uit medewerkers van het KNHG bestaat en uit medewerkers en historici van de Universiteit Maastricht, de Open Universiteit en Fontys Hogeschool. Je komt in aanraking met de nieuwste ontwikkelingen in het veld en maakt kennis met toonaangevende historische onderzoekers en professionals uit binnen-en buitenland anno 2024.

Werkzaamheden

  • Communicatieve en administratieve ondersteuning ter voorbereiding van en tijdens Historicidagen;
  • Mede ontwikkelen en uitvoeren van communicatiestrategie (via sociale media, website, app, etc.);
  • Meedenken over een meewerken aan communicatiemiddelen en -uitingen (programmaboekje, congresapp, congrestas, etc.);
  • Onderhouden contacten met studieverenigingen geschiedenis in Nederland;

Functie-eisen

  • HBO communicatie / Bachelor of Masterstudie Communicatie/Geschiedenis
  • Enthousiast en communicatief sterk
  • Organisatievermogen en stressbestendig
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Ervaring met CMS, social media, digitale media, etc. is een pré.

De omvang van de stage is 24 uur. Naarmate de Historicidagen naderen is het wellicht nodig dat er (in overleg) op bepaalde dagen meer uren gedraaid zullen worden. De standplaats van deze stage is Amsterdam maar het zal voorkomen dat er werkzaamheden in Maastricht worden verricht. Er is beperkte stage- en reiskostenvergoeding beschikbaar, maar reiskosten voor overleg in Maastricht worden vergoed.

Heb je belangstelling?

Stuur een korte motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae vóór 6 maart 2024 naar Diede Zwijnenburg, via info@knhg.nl. De gesprekken vinden plaats in de week van 11 maart.

Diversiteit & Inclusie
KNHG gelooft in een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. Wij komen graag in contact met belangstellenden die mede door hun achtergrond en ervaring kunnen bijdragen aan deze cultuur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Over het KNHG

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland. Het KNHG verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levenden lijve op congressen, ‘in druk’ en online via BMGN – Low Countries Historical Review en www.historici.nl, die gratis toegankelijk zijn voor alle historici. Dat kunnen studenten zijn, onderzoekers, docenten, archivarissen, museummedewerkers en andere historici. Het KNHG werkt nauw samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW). Het KNHG-bureau is gevestigd in Amsterdam en maakt deel uit van het Humanities Cluster.