Nieuws

Congresdiner in het historische Château Neercanne

Het congresdiner vindt dit keer plaats op een wel heel bijzondere locatie: het 17e-eeuwse landgoed van Château Neercanne. Tijdens het diner worden recepten bereid met producten van lokale producenten.

Château Neercanne ligt net buiten Maastricht op de grens met België. Originele architectuur wordt hier gecombineerd met een unieke buitenlocatie. Het is aangelegd op de Cannerberg, naast het voormalige NAVO hoofdkwartier, en ligt tegen de achtergrond van het Cannerbos. Het Château biedt ook uitzicht over de prachtige Jekervallei, met gronden die al eeuwen toebehoren aan kleinschalige tuinders, die ingrediënten leveren voor het congresdiner.

Limburgs Landschap, dat onder andere het landgoed rondom Château Neercanne behoudt en beheert, organiseert voorafgaand aan het diner een wandeling onder leiding van een boswachter in de buurt van het landgoed. Deze wandeling is optioneel.

Er zullen twee Historicidagen-bussen vanaf FASoS naar Château Neercanne rijden. De eerste bus vertrekt om 18.15 uur, de tweede om 19.00 uur. Château Neercanne is ook bereikbaar per fiets (15 minuten fietsen).

Let op: inschrijven voor de bus is noodzakelijk. Dit kan bij de registratiebalie tijdens de Historicidagen.

Let op: het diner is alleen voor deelnemers die zich vooraf hebben geregistreerd. De inschrijving is inmiddels vol, maar bij interesse kun je mailen naar info@historicidagen.nl om op de wachtlijst te komen.

Illustratie van Château Neercanne uit 1836