Agenda

23 augustus 2024
19:00 - 22:00
Cinema Lumière, Bassin 88, Maastricht

Filmprogramma: π™Žπ™€π™‡π™‡π™„π™‰π™‚ 𝘼 π˜Ύπ™Šπ™‡π™Šπ™‰π™„π˜Όπ™‡ π™’π˜Όπ™ bij LumiΓ¨re Cinema

In samenwerking met Lumière Cinema, presenteren de Historicidagen 2024 dit jaar voor het eerst een filmprogramma. De documentaire Selling A Colonial War van In-Soo Radstake zal vertoond worden, met aansluitend een paneldiscussie.

In deze film wordt de kracht van representatie duidelijk door te tonen hoe de Nederlandse regering ervoor koos om de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog en de gewelddadige nasleep ervan (1945-1950) te presenteren.

Het panel dat de documentaire na afloop bespreekt, bestaat uit Aline Sierp (expert in politics of memory), Arnoud Arps (universitair docent Extended Cinema, Film Heritage and Memory aan de Universiteit van Amsterdam), en Klaas Stutje (gespecialiseerd in het kolonialisme van Nederland). Zij gaan in gesprek over de wisselwerking tussen de geschiedenis van traumatische gebeurtenissen, het geheugen, en kunst.

Activiteit:Β  Β  Β  Β  Β  Β  Filmavond
Voertaal:Β  Β  Β  Β  Β  Β  Β  Engels
Titel: Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β  Selling a Colonial War
Organisators:    Lumière Cinema in samenwerking met Historicidagen 2024
Sprekers:Β  Β  Β  Β  Β  Β  Aline Sierp, Arnoud Arps, Klaas Stutje
Moderator:Β  Β  Β  Β  Β Pablo del Hierro
Waar:                    Lumière Cinema, Bassin 88, Maastricht
Wanneer:Β  Β  Β  Β  Β  Β  Vrijdag 23 augustus, om 19:00 uur

LET OP! Het filmprogramma vindt tegelijkertijd plaats met het congresdiner. Heb je je al aangemeld voor het congresdiner, maar wil je liever naar de film, stuur dan een mailtje naar info@historicidagen.nl

Filmposter Selling A Colonial War