Nieuws

Eerste keynote Historicidagen 2024 bekend!

Traditiegetrouw worden er tijdens de Historicidagen twee plenaire lezingen georganiseerd, waarbij een door een internationale spreker en een door een Nederlandse historicus. Inmiddels is de eerste, internationale keynote bekend; de Amerikaanse historicus Jo Guldi.

Jo GuldiJo Guldi (hoogleraar Kwantitatieve Methoden aan Emory University, Atlanta) zal tijdens de Historicidagen in Maastricht spreken over text mining om het recente klimaatbeleid te analyseren. Guldi: ‘I am a historian of capitalism. My interests have ranged widely over problems of the past and methods for knowing the truth’. Haar onderzoek is gericht op diverse thema’s, waaronder Infrastructure and Information Infrastructure, Landscape and Land Use en History and Historical Methods.

 

Pim Huijnen

Pim Huijnen (universitair docent Digitale Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht) zal optreden als referent bij de lezing van Guldi.

Met zijn onderzoek richt Huijnen zich op het gebruik van digitale tekstanalyse om de geschiedenis van de wetenschap en de geschiedenis van ideeën te onderzoeken. Zijn bijzondere belangstelling gaat hierbij uit naar conceptuele geschiedenis en de circulatie van kennis tussen het wetenschappelijke, politieke en commerciële domein en populaire cultuur.

Klik hier voor  meer informatie over keynote Valika Smeulders en haar referent Geert Somsen.