Nieuws

Valika Smeulders is tweede keynote Historicidagen 2024

Ook de tweede keynote van de Historicidagen 2024 in Maastricht is bekend! Valika Smeulders zal op vrijdagochtend 23 augustus een lezing geven.

Valika Smeulders

Valika Smeulders (hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum) is als wetenschapper en curator gespecialiseerd in het Nederlandse koloniale verleden en de representatie ervan. Van haar hand verschenen onder andere Op zoek naar de Stilte en Slavernij in Perspectief over het Nederlandse slavernijverleden in Nederland, Curaçao, Suriname, Sint Maarten, Ghana en Zuid-Afrika. In 2019 ontving Smeulders de Black Achievement Award in de categorie Onderwijs en Wetenschap.

 

Geert Somsen

Geert Somsen zal optreden als referent tijdens de lezing van Smeulders. Somsen is wetenschapshistoricus bij de afdeling History en de afdeling Science, Technology and Society Studies aan de Universiteit Maastricht. Ook is Somsen universitair hoofddocent bij het Athena Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op internationale dimensies van wetenschap in de afgelopen twee eeuwen. Daarnaast is Somsen hoofdredacteur van de Journal for the History of Knowledge.

Klik hier voor  meer informatie over de internationale keynote, Jo Guldi, en haar referent Pim Huijnen.